Conferinte securitate si riscuri operationale
„Cybersecurity and Digital Resilience” – marți 26 ianuarie, între orele 15:00 – 17:30
Această ediție explorează tendințele și tehnologiile actuale în securitate cibernetică, cum se construiește reziliența cibernetică în această perioadă, cum pot fi riscurile cibernetice incorporate cel mai eficient în planurile de contingență ale afacerilor și de recuperare în caz de dezastru, și multe alte subiecte aflate pe ordinea de zi a unui CIO în această perioadă.
——————————————————————————————————————–
CybeRisks 2014
La conferințele la care particip incerc sa prezint abordarea temei securitatii informatice, din perspectivă de business și de management. Dacă vorbim în termenii riscurilor operaționale, a nevoilor efective de a avea o organizație mai sănătoasă, cu procese corecte, cu oameni instruiți, cu sisteme solide și conectate cu mediul extern pe baza unor relații profesionite, in aceste cazuri problemele ridicate de securitatea informatică sunt privite și abordate diferit, susținute de top management.
O astfel de conferință va fi cea de pe 9 octombrie 2014 prezentată pe site-ul www.cyberisks.ro.
———————————————————————————————————————————————————-
Cyberthreats 2014
Pe 13 noiembrie 2014 se desfasura a VII-a editie a conferitnei Cyberthreats, la Institutul Bancar Roman, care se va bucura de participarea partenrilor traditionali, BNR, ASF, SRI, CIO Council, ANSSI, LSRL.
Conferinta este importanta prin subiecte si aprticipare. Vom incerca sa dam noi perspective riscurilor operationale si nevoii de reglementare pentru sustinerea evaluarii si reducerii vulnerabilitatilor.
Riscurile operationale capata conotatii din ce in ce mai accentuate si trebuie privite din mai multe perspective. O perspectiva este din partea companiilor, de a avea o structura sanatoasa si eficienta, bazata pe bune practici si principii de guvernanta corporatista. O alta perspectiva este din partea clientului de servicii financiare, care trebuie protejat si aparat, fiind posibil cea mai slaba veriga pe lantul cererii si ofertei. Dar mai exista si alte perspective, de natura sistemica si globala, generate de dezintermediere si impactul decisiv in vietile tuturor a Internetului, a identitatii virtuale, a mediilor sociale. Rolul autoritatilor, a reglementarilor, nationale si sectoriale, devin vitale pentru un mediu operational sanatos.